ΥΠΟΒΟΛΗ

Το Συνέδριο προσκαλεί την υποβολή προτάσεων για εισήγηση (διάρκειας 15΄- 20’) ή συνεδρία (panel που περιλαμβάνει 3-4 εισηγήσεις που συγκροτούν μια ιδιαίτερη θεματική ενότητα) που αφορούν μία ή περισσότερες από τις παρακάτω κύριες θεματικές περιοχές:

Ι. Λόγοι και συμβολικές πρακτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης: η κατασκευή της Ε.Ε. μέσω των ποικιλόμορφων συμβόλων, λόγων, πρακτικών, στρατηγικών επικοινωνίας και branding που έχουν αναπτύξει οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί.

ΙΙ. Αποικοδομώντας την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση: διερεύνηση των αναζωπυρωμένων σημειωτικών τάξεων του εθνικισμού και νατιβισμού, ανελευθερισμού και λαϊκισμού, καθώς και των συναφών φαινομένων της ξενοφοβίας, ισλαμοφοβίας, αντι-σημιτισμού, αντι-τρομοκρατικής ρητορικής κλπ, δια μέσου των διαφόρων ειδών της πολιτικής, πολιτισμικής και μαζικής επικοινωνίας.

ΙΙΙ. Εικόνες, Ήχοι και Αφηγήματα της Ευρώπης: διερεύνηση κάθε είδους σύγχρονων πολιτισμικών κειμένων που αφορούν τις αποτυχίες και αντιφάσεις, οράματα και ταυτότητα της Ευρώπης, καθώς επίσης των αναδυόμενων αφηγημάτων, εννοιών και μορφών φαντασίας που επιχειρούν να επανορίσουν τη ‘γηραιά Ήπειρο’ και να προσφέρουν επιτελέσεις μιας ‘Ευρώπης-μετά-την-κρίση’.

IV. Με τα μάτια των Δυτικών και των μη-Δυτικών: η σημειωτική κατασκευή ή/και αποδόμηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την οπτική των μη μελών κρατών του Δυτικού και του μη Δυτικού κόσμου.

button prosklisi ypovolis eisigisis

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνείτε με την εταιρεία διοργάνωσης του συνεδρίου

T. +30 2310 433099
F. +30 2310 433599

FOLLOW US

facebook social 003 round twitter linkedin 6 24